top of page

Episcope presenterar en revolutionerande sensor-hub som klarar allt (nästan).EpiLink 4.0 - en bjässe när det kommer till datainsamling!

Vår nyutvecklade sensor-hub epiLink 4.0 kan ta in alla tänkbara signaler och skicka dessa vidare till Episcopes moln. Den kan även kommunicera med andra datagenererande enheter och på så vis bli en central del i datainsamlingen i det digitala sågverket.
Ett grundligt genomarbetat koncept:Vår nya hub, EpiLink 4.0


Vi har ägnat lång tid åt att ta fram denna universal-hub som kan ta in massor med olika signaler och vidarebefordra data till Episcopes servrar där data sparas, aggregeras och visas upp i ett enkelt och tydligt gränssnitt.Den kan bland annat ta in input så som:

- 8 st 24V digitala signaler

- 6 st Analoga signaler 0-10V eller 4-20mA

- Värmekameror för temperaturmätning

- IP-kamera för vision-övervakning

- One-Wire-sensorer

- Energimätare

och mer därtill. 

Bara med det ovan nämnda så kan man mäta i princip alla processer på ett sågverk. Dessutom kan man förstås sätta upp flera boxar som kan mäta olika saker samtidigt.Epilink - huben i datainsamling på sågverket.Vad kan man då tänkas använda detta till?

Det finns en hel radda saker som man kan använda ovan nämnda signaler till om man gör det på ett smart sätt. Det kan vara processer eller fenomen som:

  • Dubbelstockar. Detektera och larma. 

  • Optimal såghastighet. Avverkning per tand och spånfyllnad.

  • Spånhögshöjd. Lägg inte trucktid på att kolla, vi fixar. 

  • Stopptider. Första steget i effektivisering. 

  • Brädlängd. Löpmetrar i realtid, på ett enkelt sätt. 

  • Volymer och dimensioner. Få koll eller larm vid avvikelser. 

  • Energi. Mät energiåtgång per produkt genom hela processen.


Nu är det upp till läsaren att fundera över vad man vill mäta hos sig, vad det är för processer som kanske stör eller information som man vill ha samlat på ett och samma ställe i och med vår presentationsmotor. 


Läs vidare här på sidan om vad vi kan göra för just dig och dina processer.


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ny hemsida

Epilog har fått en ny spännande (hoppas vi) hemsida. Här vill vi lyfta fram de tjänster som tillhandahålls, men även visa på referenser från våra befintliga kunder. Sist men inte minst så vill vi väck

Epilog har blivit så mycket mer!

Episcope grundades år 2010, och sedan dess har stopptid och produktionsuppföljning presenterats som kärnverksamheten, ofta tillsammans med orderhantering. Det här har varit väldigt uppskattat av de so

Samarbete med LSAB

Episcope och LSAB samarbetar sedan en lång tid kring verktygsuppföljning i systemet Loggmaster som ägs av LSAB och utvecklas av Episcope. Loggmaster hjälper kund och leverantör av verktyg att följa up

Commentaires


bottom of page